Behandelmethoden

Behandeling die past bij jou

Je krijgt 1-op-1 sessies waarbij ik je behandel met wetenschappelijk bewezen psychologische behandelmethoden zoals EMDR, Cognitieve gedragstherapie of Acceptance and Commitment Therapy. De behandelmethoden zijn specifiek toegespitst op jouw klachten en jouw persoonlijkheid. 

EMDR

EMDR is een wetenschappelijk bewezen behandelmethode voor mensen die last blijven houden van een traumatische ervaring of een ingrijpende gebeurtenis. Met EMDR kan ik je helpen traumatische herinneringen aan deze gebeurtenissen te verwerken.

EMDR is een kortdurende behandelvorm. Als het gaat om een eenmalig trauma, zoals een bevalling of verlieservaring, zijn vaak na enkele sessies klachten al sterk verminderd. Ook kan EMDR ingezet worden bij angst voor een bevalling.

Mom & Mind behandmethoden

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

CGT is een wetenschappelijk bewezen therapie, waarbij wij samen jouw denkstijl onderzoeken. Ook kijken we naar hoe dit je klachten beïnvloedt. 

Door samen na te denken en stappen te maken ervaar je dat negatieve gedachten vaak niet overeenkomen met de realiteit. Loskomen van negatieve gedachten geeft dan meer vrijheid in jouw handelen.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

ACT is een wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie die mensen helpt om beter om te gaan met de uitdagingen die het leven met zich meebrengt.

Binnen ACT wordt ervanuit gegaan dat je in je leven onvermijdelijk op allerlei hindernissen stuit, die je verhinderen je dromen waar te maken. Denk hierbij aan vervelende gedachten en moeilijke emoties.

ACT reikt allerlei hulpmiddelen en technieken aan om daarmee om te gaan.

Kennismaken?

Wil je meer weten over wat Psychologenpraktijk Mom & Mind te bieden heeft en wat ik voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op om te kijken of wij samen een goede match zijn.