Klantverhalen

Lees hier de ervaringen van anderen.

Het verhaal van

Karin

Via een vriendin kreeg ik de tip om eens bij Dorien aan te kloppen nadat ik een traumatische bevalling had meegemaakt.  Ik merkte dat ik niet over mijn bevalling kon praten zonder heel emotioneel te worden, ook zag ik erg op tegen mijn volgende bevalling (ik was 20 weken zwanger van mijn tweede kindje).  Dorien heeft mij  doormiddel van EMDR geholpen. Binnen een paar sessies had ik minder last van mijn bevalling en kon ik hier ook weer neutraler met anderen over praten. Ik kijk ook niet meer op tegen de aankomende bevalling.  Ik ben heel blij dat ik de EMDR bij Dorien gedaan heb en niet te lang met mijn angst ben rond blijven lopen.  Het was voor mij een uitkomst om dit online te doen. Ik voelde me erg op mijn gemak in mijn eigen huiskamer. Vooraf dacht ik dat ik een afstand zou voelen maar niets was minder waar. Ik zou iedereen die nog last heeft van haar bevalling aanraden zich bij Dorien aan te melden. 

Het verhaal van

Esmee

Ik ben een alleenstaande moeder en kwam bij Dorien terecht na mijn zwangerschap. Mijn dochtertje en ook meteen mijn eerste kindje werd 5 weken te vroeg geboren doormiddel van een keizersnee. Mijn dochtertje had ademhalingsproblemen hierdoor verbleven we 4 weken in het ziekenhuis. Al met al een pittige tijd.

Niets liep dus zoals ik verwacht had op dat moment. Toen we thuis kwamen ging het met mijn dochtertje goed alleen kreeg ik zelf toen de klap. Ik zorgde voor mijn kindje maar daar was ook alles mee gezegd. Verder zat ik somber, eenzaam en verdrietig op de bank, kon ik nergens van genieten en voelde ik me ontzettend schuldig dat ik niet de leuke en gezellige moeder voor mijn kind was die ik gehoopt had te zijn.

Ik besloot contact te zoeken met Dorien, een praktijk speciaal gericht op (aanstaande) moeders, maar wel online. Aan het begin had ik mijn bedenkingen dat het online was maar ik kan zeggen dit is super makkelijk als je net moeder bent geworden. Het kost je een stuk minder tijd en gestress omdat je je kindje niet weg hoeft te brengen of mee hoeft te nemen. En als het mij vraagt is het zeker zo effectief. Dorien bood een luisterend oor en droeg ideeën aan wat ik kon doen om mezelf beter te voelen en weer het vertrouwen in mezelf te krijgen. Dorien vraagt door net zo lang tot ze bij het onderliggende probleem komt en helpt je inzien hoe je dat probleem kan oplossen of er in ieder geval mee om leert gaan. Ze is ontzettend analytisch en bekijkt een probleem van meerdere kanten. Dit heeft mij ontzettend geholpen alles voor mijzelf weer een beetje op rit te krijgen. En het allerbelangrijkste de moeder te zijn die ik wil zijn!

Dorien kan ik aanbevelen aan iedereen die kampt met problemen of zorgen omtrent het (aankomende) ouderschap. Wat ik vooral heel fijn vond is dat Dorien super snel reageert en dat je niet lang hoeft te wachten voor je geholpen wordt en je gevoel misschien al vele malen verergert is. Schroom niet om hulp te zoeken als het even niet lekker gaat. Het is helemaal niet gek dat niet alles even goed gaat rondom een zwangerschap/ bevalling en de zorgen voor je kind. Sterker nog als je gaat rondvragen in je omgeving kom je er vaak achter dat er veel meer mensen met dezelfde problemen rondlopen. Het is zo niet nodig en ontzettend zonde om rond te blijven lopen met dit rotgevoel terwijl er mensen zijn die je hier super goed bij kunnen helpen!

Het verhaal van

Lianne

Ik kwam i.v.m. herhaalde miskramen en een onvervulde kinderwens bij Dorien terecht.

Gaandeweg kwamen we erachter dat er andere dingen in m’n leven spelen waar ik eigenlijk veel meer last van had. Deze dingen hebben we behandeld met EMDR. De kinderwens is er nog steeds en het verdriet vanwege het verlies ook, maar ik vond het fijn dat je luisterde en dat je bevestigde dat het switchen van gevoelens rondom dit onderwerp logisch en normaal is. Het hoort erbij en het mag er zijn. Daarnaast heb je me fantastische tips gegeven waar ik ontzettend veel aan heb. Ik kan ze heel gemakkelijk zelf toepassen en zelfs m’n omgeving heeft iets aan deze tips.

Ik zou Dorien zeker aanbevelen aan vrouwen die tegen problemen aanlopen in hun leven. Niet alleen rondom het moederschap, jouw hulp gaat veel verder dan dat! Ik ben ontzettend blij dat je op mijn pad bent gekomen! Ik vind je een leuk mens, open, eerlijk, warm en enthousiast. Je werkt vanuit je hart en met heel veel passie. Dat spat er vanaf en dat voelde ik door scherm heen. 

Het verhaal van

Syreeta

Ik wilde graag mijn zwangerschappen en verlies verwerken maar ook dieper graven naar de problemen waar ik in mijn leven tegenaan liep. Ik zocht iemand die mij begreep en ook niet bang was om door te vragen om tot de kern van de problemen te komen. Ik was de connectie met mezelf verloren en wilde die heel graag terug. Dus meer vertrouwen op mijn eigen (moeder)gevoel en in mezelf.

Dorien heeft mij hierbij geholpen door middel van EMDR sessies en het toepassen van de ACT methode. Daarnaast heeft zij een erg groot empathisch vermogen waardoor je je echt begrepen voelt. Zij is niet bang om door te vragen en je te wijzen naar de achterliggende problematiek die eventueel speelt waarvan je je niet eens bewust was. Dit heeft bij mij voor heel wat ‘aha-momenten’ gezorgd. Ook heb ik de online sessies als erg prettig ervaren want hierdoor zit je in je eigen veilige omgeving en ik merkte dat ik daardoor juist meer los kon laten en open de sessies in kon gaan. Echt een uitkomst!

Ik zou Dorien aanraden aan iedereen die onzeker is over het (toekomstige) ouderschap en de relatie tussen (ex-)partners, kinderen en vooral ook de relatie met jezelf te verbeteren. Want het is allemaal niet zo vanzelfsprekend en je bent daar niet alleen in.